Nieuwjaarsbijeenkomst Zorggroep ‘s Heeren Loo

De snel en sterk veranderende tijdgeest motiveerde ’s Heeren Loo in 2014 tot het herformuleren van hun visie en kernwaarden. Deze landelijke zorgorganisatie presenteerde de nieuwe visie en kernwaarden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. LiveHouse organiseerde deze bijeenkomst waarvoor niet alleen leidinggevenden waren uitgenodigd, maar ook de managementteams van de verschillende regio’s en een aantal stafmedewerkers.

In de traditionele Nieuwjaarstoespraak riep bestuursvoorzitter Paul de la Chambre de aanwezigen op om de komende jaren scherp te zijn. Scherp op inhoud, scherp op kwaliteit en scherp op verbinding met de wereld buiten de zorginstellingen. Hij presenteerde daarbij de nieuwe visie en kernwaarden als hulpmiddelen. De teksten daarvan waren in de maanden ervoor tot stand gekomen met medewerking van bestuur, management en vele zorgmedewerkers en afgestemd op de vraag van cliënten en familieleden. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst gingen de aanwezigen in workshops aan de slag om de nieuwe visie en merkwaarden te onderzoeken: wat betekent dit nu voor mijn werk?

Voor de Nieuwjaarsbijeenkomst ontwikkelde LiveHouse een concept waarin de nieuwe kernwaarden tot in detail werden doorvertaald. Zo was elke ruimte van de Rijtuigenloods geheel ingericht en gestoffeerd in de stijl en de kleur van één kernwaarde. Ook de hapjes en drankjes werden daarbij geheel in stijl uitgevoerd.

De werkvorm met workshops, waarvoor LiveHouse de gespreksleiders leverde, sloeg enorm aan. Flankerend aan de workshops waren cartoonisten uitgenodigd om de discussies in de workshops te volgen en vast te leggen. Daarmee ontstond voor de visie en voor elke kernwaarde een leidend beeld dat eraan zal bijdragen dat de ideeën snel zullen ‘landen’ in de verschillende teams in de regio’s.

De Nieuwjaarsbijeenkomst 2015 stond in het teken van 'gastvrijheid' en werd door het sterk doorgevoerde concept, nog beter beoordeeld dan de bijeenkomst in 2014. 

door Kees ™