Kick-off voor fusieorganisatie GGD Gelderland-Zuid

Samen een nieuwe koers varen

Onze fusie betekent veel voor de medewerkers, dat beseften GGD Regio Nijmegen en GGD Rivierenland terdege. Daarom besloten ze tot een kick-off meeting waarin het kennismaken met elkaar en met de nieuwe organisatie centraal stond. LiveHouse ontwikkelde een concept met als thema ‘GGD daar werk ik aan mee!’

Op 26 september voer het schip Jules Verne van Nijmegen naar Tiel en vice versa, met aan boord de 400 medewerkers van GGD Gelderland-Zuid. Zij werden bij het inschepen persoonlijk verwelkomd door de nieuwe directeur. Tijdens een talkshow – met oude en nieuwe directeuren en een aantal medewerkers als gast – werd in een half uur de nieuwe koers van de organisatie uiteengezet.

Daarna gingen alle medewerkers zelf aan de slag. Zij leverden gezamenlijk bijdragen aan de tekst van het Grote GGD-Gedicht en studeerden het GGD–daar werk ik aan mee–Lied in. Dat lied werd op de terugweg – driestemmig! – uitgevoerd, wat de opmaat was naar het gezamenlijk en luidkeels vertolken van een aantal populaire meezingnummers. Een geslaagde bijeenkomst die de medewerkers van de nieuwe fusie-organisatie dichter bij elkaar heeft gebracht.

door Kees ™