Haring & Corenwijn Gala

Swingende invulling Haring & Corenwijn Gala groot succes

Met een feestelijke modeshow van Mart Visser, een indrukwekkend optreden van Carel Kraayenhoff & Sexteto Canyengue, een walking dinner en een swingend feest is het Haring & Corenwijn Gala 2013 een groot succes geworden. Alweer de 23e editie van dit traditionele onderdeel van de Leidse 3-oktober-feesten, deze keer georganiseerd in co-productie door LiveHouse en Pieterskerk.

Het Gala kent weliswaar altijd een vaste opzet, LiveHouse bedacht voor deze editie een compleet nieuwe invulling. Sponsorboxen waar de ruim 1000 gasten konden loungen en genieten van het verrukkelijke walking dinner. Een meterslange catwalk, over de gehele lengte van de Pieterskerk, waar de nieuwste haute couture modellen van Mart Visser volledig tot hun recht kwamen. Professionele tangodansers die tijdens het diner dansten op de Argentijnse klanken van Carel Kraayenhof en zijn band (een knipoog naar de Spaanse belegering van Leiden). Het oogstte allemaal veel bewondering en bijval van het publiek.

Ook het nieuwe onderdeel – afsluitend feest in het koor van de Pieterskerk – bleek een schot in de roos. Niet in de laatste plaats vanwege het live optreden van de band Grooveline met als speciale gast de Leidse zangeres Barbara Straathof. Een letterlijk swingende afsluiting van een spraakmakend galafeest en echt Leids netwerkmoment.

door Kees ™