Eneco Express

Eneco Express

Hoe brengen we strategie tot leven?

Eneco ontwikkelde  een interactief online platform voor haar medewerkers: Eneco Express. Livehouse ontwierp een pakkend concept voor de activatie van het platform.

Op Eneco Express komt de bedrijfsstrategie en de daaraan gekoppelde visie en waarden tot leven en maken collega’s elkaar enthousiast over de strategie. Ze vertellen elkaar hoe die tot uiting komen in hun werk. Op Eneco Express stellen ze elkaar hulpvragen, reageren ze op elkaars ideeën, weetjes of cijfers, uiten ze hun mening en delen kennis en ervaringen van collega’s. Ook kunnen ze een bericht, een foto of film die betrekking heeft op de strategie, posten. Ter introductie van Eneco Express ontwikkelden we in co-creatie met Eneco een activatieperiode en lanceringsdag.

In de week voorafgaand aan de activatieperiode bracht LiveHouse medewerkers op een teasende manier in contact met Eneco Express. Hierbij maakten ze onder andere gebruik van een cartoonist die met medewerkers in gesprek ging, snel meetekende en met haar cartoons de medewerkers prikkelde over de strategie na te denken. De cartoons waren te zien op de preview site.

Op de dag van de livegang van Eneco Express werden medewerkers live en online op de hoogte gesteld. De Eneco Express reporters zorgden voor een bijzondere ontvangst van alle medewerkers, gaven uitleg over de nieuwe site en nodigden uit om er een bericht op achter te laten. Ook maakten ze foto's van de medewerkers die ze zelf konden uploaden op het platform. 

Na deze week had een derde van de medewerkers ingelogd op het platform en waren er al meer dan 100 berichten geplaatst waar meer dan 300 keer op gereageerd was. Succes boven verwachting. 

door Kees ™